Sectorontwikkelaar Vastgoed

Vacature gesloten

Sectorontwikkelaar Vastgoed

Aedes Den Haag

Wat is vereist?

 • Hbo of academisch werk- en denkniveau
 • Kennis van en ervaring met vastgoed
 • Ervaring met project- en programmamanagement en bij voorkeur ook in leer- en ontwikkeltrajecten
 • Ervaring en netwerk binnen de corporatie, bouw- en energiesector is een pre
 • Je spreekt zowel de taal van de Bestuurder als die van de Portefeuille- en Asset Manager en de Technicus
 • Snel kunnen denken en oplossingsgericht kunnen werken
 • Grote ideeën kunnen omzetten naar concrete projecten
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Initiatiefrijk, enthousiast en samenwerkingsgericht

Wat krijg je?

 • €4.171 - €6.365 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 36-urige werkweek
 • 29 vakantiedagen
 • Minimaal 10 kennisbijeenkomsten via de Aedes Academie en ruime mogelijkheden voor externe opleidingen
 • Laptop, mobiel, NS-Business Card, sport- en internetvergoeding
 • Thuiswerkmogelijkheden / hybride werken

Wat doe je?

 • 30% Samenwerken en afstemmen binnen de programma's
 • 20% Contact met corporaties, stakeholders, bestuurders en medewerkers onderhouden
 • 30% Notities, tools, bijeenkomsten en instrumenten creëren
 • 10% Bijeenkomsten met focus op kennisdeling en samenwerking faciliteren
 • 10% Problemen van leden inzien en naar strategie en rol van Aedes vertalen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Ilona Azar de Vlieger

HR Adviseur

Vacature

Als Sectorontwikkelaar Vastgoed bij Aedes ben je verantwoordelijk voor het stimuleren van ontwikkeling, professionalisering en innovatie op het snijvlak van nieuwbouw, verduurzaming en onderhoud binnen de corporatiesector. Met deze thema's op je agenda ben je nauw betrokken bij de uitvoering van de ambitieuze nationale prestatieafspraken die zijn gemaakt met de Rijksoverheid en met vertegenwoordigers van gemeenten, provincies en huurders. Je start binnen het team Onderhoud en Verbetering vanwege het duidelijke raakvlak met de andere thema's nieuwbouw en verduurzaming. Als expert en vraagbaak duik je diep in vastgoedkwesties voor zowel collega's als corporaties.

In je rol als Sectorontwikkelaar ontwikkel je kennisprogramma’s die bijdragen aan versnelling, vereenvoudiging, opschaling en standaardisatie binnen de corporatiesector. Met je technische en financiële expertise ontwikkel je, in samenwerking met de leden, tools en instrumenten die de collectieve kennis versterken en processen versnellen. Je initieert innovatieve renovatieprojecten, zet samenwerkingsverbanden op rondom verduurzaming en faciliteert informatieve webinars en bijeenkomsten. Hierbij verbind je actief de kennis en kunde van bestuurders en medewerkers van corporaties. Als de oren en ogen van de leden, identificeer je uitdagingen in het veld en vertaal je deze naar de strategie en rol van Aedes als brancheorganisatie.

Je wordt onderdeel van de afdeling Sectorontwikkeling en -Professionalisering en zal starten in team Onderhoud en Verbetering. De afdeling bestaat uit ongeveer twintig gedreven verenigingsprofessionals. Je werkt samen met Sectorontwikkelaars, Adviseurs in werkgeverszaken en Experts op het gebied van data en onderzoek. Samen nemen jullie de uitdagingen en kansen binnen de corporatiesector aan, met als gezamenlijk doel het ondersteunen van de branche bij het behalen van onze gezamenlijke doelstellingen.

Als je het leuk vindt om zelfstandig vorm te geven aan je werk, te opereren in een verbindende rol en je het niet erg vindt dat wat je creëert niet direct tastbaar is, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Sectorontwikkelaar Vastgoed

Op een leuke werkdag heb je een inspirerende bijeenkomst bij een corporatie gepland en heb je prettig sociaal contact met collega's tijdens de lunch en overlegmomenten.

Tijdens een minder leuke werkdag zit je vooral alleen op kantoor, zijn je overleggen online en ben je urenlang druk met het typen van uitgebreide stukken.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

In de corporatiewereld rijst de vraag hoe men gezamenlijk als opdrachtgever kan opereren voor renovatieprojecten. Wat doe je?

Als Sectorontwikkelaar Vastgoed bij Aedes neem je het initiatief om een 'Verbouwstroom' of 'Renovatiestroom' te verkennen. Je begint met een grondige analyse: hoe kunnen corporaties efficiënter en meer gezamenlijk optreden bij renovaties? Dit betekent dat je dieper duikt in de wensen en behoeften van elke corporatie, de marktdynamiek en mogelijke samenwerkingsvoordelen.

Je focust niet puur op de technische aspecten van de renovaties. Een belangrijk deel van je taak is namelijk ook het opbouwen van relaties tussen de verschillende corporaties. Je faciliteert gesprekken, brengt stakeholders samen en helpt hen bij het formuleren van een gezamenlijke, duidelijke uitvraag naar de markt, waardoor de kans op succesvolle projecten aanzienlijk wordt vergroot.

Groeipad

Bij Aedes zijn er ruime mogelijkheden om opleidingen te volgen, zowel intern als extern. Zo kun je onder andere via de Aedes Academie diverse kennisbijeenkomsten bijwonen die jouw verder helpen in je persoonlijke ontwikkeling.

Sectorontwikkelaar Vastgoed

Werken bij Aedes

Aedes is de branchevereniging van de woningcorporaties in Nederland. Als branchevereniging onderhouden medewerkers en leden contacten met stakeholders en overheden op alle niveaus door hen te voorzien van de juiste informatie over de werkzaamheden van de corporaties. Op die manier streven we ernaar belemmerende, onnodig kostenverhogende regelgeving te bestrijden. Ook werken we eraan dat onze partners en stakeholders de corporaties ervaren als een van de partijen die actief strijden tegen de huidige wooncrisis. We stimuleren professioneel samenwerken en kennisuitwisseling tussen leden en betrokken ketenpartners door ervaringen te delen, middelen optimaal in te zetten en te investeren in verbeteringen.

Aedes moedigt mensen met alle (studie)achtergronden, geboorteplaatsen, geloofsovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren uitdrukkelijk aan om te solliciteren.

 • Hoofdkantoor in Den Haag
 • 62% / 38%
 • Gem. leeftijd 45 jaar
 • ± 75 werknemers in Nederland
 • Business casual
 • Thuiswerkmogelijkheden

Collega's

Wiebeke Sittrop - Contentspecialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was niet actief op zoek naar een andere functie of organisatie, maar toen Aedes via via voorbij kwam, zag ik zelf meteen de match. Een actieve vereniging midden in het maatschappelijke veld, waar ik bovendien een ander aspect uit het communicatievak kon oppakken. De professionele collega’s en de dynamiek maakten het plaatje compleet.

Wat was je vorige baan?
Communicatiespecialist bij Nevi, de vereniging voor inkoop. Vele jaren gewerkt en veel ervaring opgedaan. Werken voor een vereniging past echt bij mij.

Anne van Stijn - Adviseur Sectorontwikkeling Verduurzaming, Gezond en Veilig Wonen

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wil graag impact maken in mijn werk: samen met corporaties aan de slag aan goede, betaalbare én duurzame huisvesting. Bij een vereniging kun je werken aan verandering en de hele sector een stapje naar links of rechts brengen. Dat vind ik een gave uitdaging!

Wat was je vorige baan?
Ik werkte aan de Technische Universiteit Delft in de faculteit bouwkunde. Daar gaf ik onderwijs en deed ik promotieonderzoek naar circulair renoveren. In mijn onderzoek werkte ik aan innovatie samen met woningcorporaties en hun ketenpartners.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mijn vrije tijd spendeer ik met mijn familie. Daarnaast ben ik veel tijd kwijt aan het klussen in onze woning, die toch wel als een opknappertje bestempeld mag worden.

Ivar Kramer - Adviseur Sectorontwikkeling en Professionalisering (Data en Benchmarking)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studietijd is de interesse in volkshuisvesting, woningmarkt en ruimtelijke ordening gegroeid. Ik heb geprobeerd deze interesse ook in mijn werk voort te zetten en dat is gelukt bij Aedes. Hier werk ik dagelijks met corporaties aan de grote maatschappelijke opgaven voor de volkshuisvesting.

Wat was je vorige baan?
Adviseur wonen bij de adviesbureau Stec Groep.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zelf veel sporten én het volgen van sport: wielrennen, hardlopen en voetbal.

Job Borggreve - Belangenbehartiger regio Zuid

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In mijn periode als trainee bij Aedes merkte ik dat het werken in een vereniging me goed lag. Werken in een sector die constant verandert, vond ik zeer uitdagend. Ik wilde daarom terugkeren – en dat is gelukt!

Wat was je vorige baan?
Trainee bij Talent in Huis, traineeship van de woningcorporaties. Dat bestond uit 3x 6 maanden; voor mij was dit twee keer een corporatie en dus één keer Aedes.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, lang in de keuken staan, lachen met vrienden en vogels spotten.

Ilona Azar de Vlieger - HR Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam uit het buitenland waar ik woonde en was op zoek naar een baan in de HR-wereld. En toen kwam Aedes en het klikte meteen. Een platte organisatie waarin ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid kreeg. Dat paste perfect bij mij!

Wat was je vorige baan?
Teammanager van de internationale afdeling L10N.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koreaanse dramaseries kijken, veel boeken lezen en vrienden ontvangen!

Sollicitatieproces

Telefonisch kennismakingsgesprek met Recruiter
± 1-2 weken
Eerste gesprek met manager, collega en HR
± Binnen 1 week
Tweede gesprek met manager en tweede collega
± Binnen 1 week
Benoemingsgesprek met Directeur
± Binnen 3 dagen
Pre-employment screening
± Binnen 1 week
Arbeidsvoorwaardengesprek en aanbod

Interessante baan?